Fotografering i regnvejr, er normalt ikke det man forbinder med et godt fotovejr.

Men der kan komme fantastiske billeder ud af det.

Fotografering af regn kan give gode effekter i dine billeder, og man kan udfolde sine kreativiteter. Harunder kan du finde en lille guide til fotografering i regnvejr.

Find den rigtige lukkertid

Lukkertiden kan variere, alt afhængigt af hvor kraftig regnen er. Derfor er det en god ide at tage flere billeder med forskellige lukkertider indtil man finder den rigtigt.

Generelt gælder det, at hurtige lukkertider kan fryse regndråberne i luften, gerne så hurtigt som 1/1000 sekund, mens længere lukkertider kan skabe flotte bevægelsessløringer.

Hvis lukkertiden bliver meget langsommere end 1/30 sekund, er der risiko for, at regndråberne bliver helt usynlige på billedet.

Frys dråberne i luften

Med kameraet indstillet til manuel fokusering peger du et sted ud i regnen – gerne med en mørk baggrund, så regnen kan stå tydeligt frem på billedet.

Vælg et fokuspunkt med god afstand til baggrunden. Sæt blænden til f.eks. f1.8, og vælg en ISO-værdi, som er så tilpas høj, at lukkertiden bliver 1/1000 sekund eller hurtigere.

Regndråberne, som falder i fokuspunktet, fryses i luften, og de vil stå skarpt frem mod den mørke baggrund.

Udnyt sidelyset

Når der er regnvejr er det normalt også overskyet, men det sker dog, at solen kommer frem, mens det regner. Udnyt det lys som solen giver, især omkring solnedgang, hvor solen kan give en glødende effekt når den rammer regndråberne.

Hvis man stiller sig så man har solen i ryggen, så vil man ofte kunne se en regnbue, som er et oplagt motiv at fotografere.

Hvis du derimod stiller dig med siden til solen (90º), får du sidelyset, som fremhæver strukturer, og oplyser den faldende regn, hvilket givet et andet smukt motiv.

OBS!

Er dit kamera og objektiv ikke støv og vand forseglet, kan du købe et regnslag som du kan komme på kameraet, så det ikke bliver skadet når man fotografere i regnvejr. Du kan købe et regnslag hos kamerahuset.dk